PETANQUECLUB DOETINCHEM

WELKOM BIJ DE DOETINCHEMSE JEU DE BOULES CLUB

ACTUEEL


PCD bij RTL klik hier

spoel door tot 8 min.30

DENK AAN ONZE  SPONSORS !

KLIK HIER

Sponsor van de maand:





NIEUWS


NATIONALE PETANQUECOMPETITIE 16 maart

PCD1 won met 6 - 2 van JBC Plop1, en staat nog steeds op de 3e plek met evenveel wedstrijd- en saldopunten als de nummer 2 (Littie of Littienie, waarvan een keer gewonnen werd en een keer een gelijk gespeeld. LoL heeft één winstpartij meer). Een 2e plaats is nog mogelijk.

PCD2 ging naar huis na met 3 - 5 verloren te hebben van Le Chateau2 en zakte naar de 4e plaats.

PCD3 maakte op hun laatste competitiedag gelijkspel tegen Zevenaar1 en bezet ook een 4e plaats in de ranglijst. 

Zaterdag 23 maart spelen PCD1 en PCD2 hun laatste wedstrijden van dit seizoen.

Klik hier (niet vóór maandagavond) voor uitslagen en standen

WINTER AVOND COMPETITIE 2023-2024

De WAC is weer in uitstekende sfeer afgerond. Op de laatste avond waren de teams op sterkte in poules van 4 ingedeeld. Boul'Animo deed zich bij de prijsuitreiking wederom gelden: Frank Schepers en Johnny Saalmink prolongeerden hun titel. Ook waren er dagwinnaars en natuurlijk poulewinnaars, die de paasdagen met een door sponsor Spar Legebeke gevulde tas goed kunnen doorkomen.  

Uitslagen, stand en nog wat plaatjes: Klik hier

Wintercompetitie District Oost, derde en laatste speeldag

De volle kantine en de volle hal straalden gezelligheid en sportiviteit uit tijdens de afronding van de WCDO.

Een samenvatting van de resultaten:

Derde woensdag van de maand

Op alweer de tweede Derde Woensdag van de Maand van 2024 wierpen zich 24 enthousiastelingen in de strijd om de envelopjes met inhoud. De winnaars:

Eef Peters 3W+32; Gerard Mijnen 3W+23; Sjaak Franken  3W+19

Krokustoernooi

De krokussen zijn een maand vroeger dan 50 jaar geleden en dan is een toernooi onder die naam op 10 februari zo gek nog niet.

Helaas hadden niet alle deelnemers in de gaten dat er dit keer een ander wedstrijdsysteem werd gehanteerd dan 4 voorgelote partijen.  De uiteindelijke winnaars in de diverse poules konden wel tevreden huiswaarts reizen. 

A 2e prijs:                           A 1e prijs:                        A 3e prijs:

Rocco Delli Mutti              Xai Chu Lor                      Christa Heidrich

Michael v. Parzotka           Xeng Lor                          Jorgo Dimitriadis

B 2e prijs:                        B 1e prijs:                            B 3e prijs:

Theo Syben                     Manuel Nass                      Jan Schoppema

Arnim Risch                     Pavel Krol                           Niek Tholen

C 2e prijs:                       C 1e prijs:                             C 3e prijs:

Anita v. Gorkum            Petra Brunke                        Mieke Fens

Theo Boutens                Berthold Brunke                  Koos v.d. Berg

Captains Cup

Vrijdag 9 februari kwamen vertegenwoordigers van enkele verenigingen uit District Oost bij Petanqueclub Doetinchem bijeen om elkaar weer eens op informele wijze te ontmoeten. De avond werd met  zeer ontspannen activiteiten doorgebracht. Drie deelnemers konden een fles wijn mee naar huis nemen en de felbegeerde Captains Cup reisde weer terug naar 't Harde.  

Snerttoernooi

Zondag 21 januari werd ons eerste (uitgestelde) snerttoernooi gehouden. De 30 deelnemers stortten zich om te beginnen op het ijzer en het grint en in de pauze op de heerlijk stevige snert die gepresenteerd werd door de uit nood geboren bargedienstigen John en Patricia. Na 18:00 uur konden de winnaars eindelijk op de foto met de bijzondere prijzen die o.a. door een van onze sponsors mogelijk gemaakt waren. 

Hans Schurink     3W + 23

Gerrie Meinecke 3W + 23

Danny Franken    3W + 12

Andere deelnemers werpen jaloerse blikken op de hoofdprijs: een dinerbon voor twee personen van De Kruisberg  

Petanqueclub Doetinchem Tête-à-tête Piramidecompetitie

Bekijk en lees de foto en je weet alles. 

WINTER AVOND COMPETITIE 

Twee dagen voor de 4e WAC-speeldag ontving Theo Boutens zijn diploma als basisscheidsrechter. Dat diploma hangt nu misschien boven zijn bed en de club is een scheidsrechter rijker.

Op de 4e WAC-avond ontving hij een fraai struikje. Mooi toch? 

Op de derde avond zijn maar twee partijen gespeeld en geen prijzen uitgereikt. Op de 4e avond ontvingen de prijswinnaars deze alsnog.

Uiteraard waren en ook deze 4e avond weer gelukkigen die een envelop met dagprijs kregen, dit keer uit handen van TC-lid en assistent-wedstrijdleider Nettie Goossens.  

Klik hier voor uitslagen en stand na vier avonden.

NIEUWJAARSRECEPTIE

Meer dan 50 leden waren nieuwsgierig genoeg om op zondag 7 januari naar de kantine te komen om te horen wat voorzitter Hans Braafhart in zijn nieuwjaarstoespraak te melden had.

Hans vroeg om te beginnen een moment stilte te nagedachtenis aan de leden die ons ontvallen waren in het afgelopen jaar. Vervolgens somde hij enkele memorabele gebeurtenissen op en keek ook naar toekomstige zaken. Speciale aandacht vroeg hij voor taken waarvoor vrijwilligers nodig zijn, met name de bardienst.

Hierna werden onder toezicht van de befaamde werdstrijdleiders Lieneke Kedde en Jan Griffioen twee partijtjes gebould. De gelukkige winnaars poseerden gewillig voor de foto. Ze hadden het duidelijk naar hun zin gehad.

Derde woensdag van de maand

Op 20 december streden 24 deelnemers onder administratieve/organisatorische leiding van Jan en Theo met vaste barassistentie van Inno en José voor de laatste keer in 2023 voor de eer en de prijzenpot tijdens het Derde Woensdag van de Maand Toernooi.

Na spannende en in enkele gevallen langdurige partijen kwamen vier spelers met drie gewonnen partijen uit de bus, waarbij de nummer vier helaas buiten de prijzen viel.

Dit was Henk Barneveld (3 winst, + 13).

De derde plaats was voor Theo Tempel (3 winst, + 16, 1e partij + 1), tweede werd Kars Gerards (3 winst, + 16, 1e partij +6) en de winnaar van de dag werd, tot grote vreugde van Jan (want toen kon hij zoenen !), Mieke Fens met 3 winst en + 18.

De trotse prijswinnaars poseerden stralend voor de traditionele foto.

Vrijwilligersavond

Klik hier voor foto's

Achterhoeks IJzergooitoernooi 5-11-2023

En de beste IJzergooiers waren:

Rocco Delli Muti & Klaus Altenschmit: 4W + 34

Bettie Vastert & Gerhard Mijnen: 4W + 32

Bernadette van Aggelen & Jan Snellenburg: 4W + 30

Barbara Eurich & Meinhard Schreiber: 4W + 28

Albert Bouwman & John van Veenendaal: 4W + 22 

Klik hier voor de eindstand en foto's

Bitterbouletoernooi 29 oktober 2023

Zondag 29 oktober werd de ingang van de wintertijd bij PCD gevierd met een primeur: Het Bitterbouletoernooi. 36 leden wilden wel een paar boultjes gooien en zo af en toe een, door Henk Barneveld deskundig gebakken, heerlijk krokant bitterballetje smikkelen.  

Bij het boulen vielen de meeste punten ten deel aan Han Nengerman (3 winst + 26, Hans Braafhart (3 winst + 24), Emiel Koestal en Mieke Jansen (3 winst + 22). Zij extra blij. 

De felbegeerde Bitterboulesupertrofee bleef in handen van de ontwerper, want hij was te mooi om beschikbaar te stellen.

Klik hier voor nóg meer foto's.

IJSSELCUP

Onze verslaggever en fotograaf  in Montferland, Frans van Gorkum, meldt:

"Team III van PC Doetinchem, bestaande uit (vlnr.) Koos van de Berg, Rini Kroesen, Georg Schulte, Gerhard Mijnen, Betty Vastert en Jan Schoppema, wist in poule A beslag te leggen op de dagprijs met 39 winstpunten. In poule B ging de winst naar JBV Lingewaard met 62 winstpunten en in poule C eiste JBC Zevenaar de hoogste eer op met 76 winstpunten. Daarnaast legde team III van PC Doetinchem voor de vierde keer op rij beslag op de wisselbokaal van regiotoernooi de IJsselcup. Bea Versteeg overhandigde de bokaal aan teamcaptain Georg Schulte."

Derde woensdag van september

Het was weer een dolle boel volgens onze Derdewoensdagvandemaandverslaggeefster. Zij meldt:

Er hadden zich 30 leden ingeschreven en er waren er 6 met 3 gewonnen partijen. 

1ste plaats voor Eef Peters + 30

2de  plaats Marieke Nijenhuis + 24

3de  plaats Tineke Falkena + 22

4de  plaats Mieke Jansen + 21

5de  plaats Tonny Jansen + 15

6de  plaats  Geert Giesen  + 7

Marieke was door het dolle, want die had met Eef met 13 -0 gewonnen en ook nog de 2de prijs.

Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en daarnaast sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport. Petanqueclub Doetinchem grijpt de Nationale Sportweek aan om mensen uit de omgeving te laten (her)ontdekken welke boost petanque je geeft.

Petanqueclub Doetinchem zet tijdens de Nationale Sportweek de deuren open voor belangstellenden die onze mooie sport willen ontdekken en gratis proeflessen willen volgen.

Lees verder

Midsummerparty

Op zondag 6 augustus greep de jaarlijkse Midsummerparty van onze vereniging plaats. Jammer genoeg moest het evenement vanwege de weersomstandigheden binnen gehouden worden, maar dat had absoluut geen invloed op de sfeer. Heerlijke, door enkele leden gebakken lekkernijen droegen daaraan bij. Er werd uiteraard ook nog met het ronde ijzer gegooid en de deelnemers die daarbij de meeste punten binnen haalden, staan hieronder afgebeeld. Het evenement werd afgesloten met een koud en warm buffet, opgemaakt door Catering 'De Kruisberg'. Meer foto's hier.

Tot half augustus is PCD met een “mobiele” jeu de boulesbaan in de binnenstad van Doetinchem aanwezig (terras van voormalig Trinity’s). Ga eens kijken, nee, speel eens mee en ontdek hoe leuk en uitdagend het is als je de juiste spelregels volgt!

Districtskampioenschappen tête-à-tête bij PCD

Zondag werden bij Petanqueclub Doetinchem de Districtskampioenschappen gespeeld. 

Bij de dames was de bezetting beperkt: drie dames van PCD moesten met elkaar de strijd aangaan. Joyce de Geeter bleek de sterkste. Gefeliciteerd!

Onder de 22 heren bevonden zich 4 leden van PCD, waarvan Han Nengerman het beste resultaat behaalde: hij verloor alleen de laatste partij van de latere nummer 2. Ook knap toch?

Klik hier voor de uitslagen en foto's.

Petanqueclub Doetinchem Tête-à-tête Piramide Competitie

Zondag 30 april vond de afronding van de PCDTATPC plaats. De bovenste zes van de piramide speelden een halve finale. De organisatie had alle voorwaarden geschapen voor een perfect verloop: zes gemotiveerde spelers, uitstekende wedstrijdleiding, prima weer. Tot de laatste ronde bleef het spannend, maar John van Veenendaal won overtuigend alle partijen en mag zich voorlopig een soort farao wanen met een wisseltrofee op de schoorsteen. Gefeliciteerd! Het was een geslaagd evenement.  

Vrijwilligers

Lang niet alle vrijwilligers staan hier opgesteld, maar ook de afwezigen verdienen een dik compliment voor hun inzet. 

PETANQUECLUB DOETINCHEM BIJ OMROEP GELDERLAND

Klik hier

Het coronavirus zal waarschijnlijk nooit helemaal verdwijnen, dus blijf voorzichtig.