Een beetje bouler speelt pétanque

NATIONALE PETANQUE COMPETITIE 2020 - 2021

Petanqueclub Doetinchem speelt met 3 teams in de NPC

- Doetinchem 1: 3e divisie - 3004 -------------> Uitslagen en standen

- Doetinchem 2: 5e divisie - 5011 -------------> UItslagen en standen

- Doetinchem 3: 6e divisie - 6003 -------------> Uitslagen en standen

 

Onze zusterclub uit Zeddam heeft voor de NPC onze hal als thuisbasis.

DE NPC IS HELAAS BEËINDIGD i.v.m. COVID-19

Wijzigingen NPC

De technische commissie (TC) van Pétanqueclub Doetinchem wil graag wat meer grip op de resultaten van de NPC krijgen. De teams bestaan dit jaar uit 7 spelers, ook al omdat 21 leden aangaven belangstelling te hebben. Per ronde kunnen maar 6 spelers daadwerkelijk spelen, maar het in die ronde niet-spelende7e teamlid kan een belangrijke functie uitoefenen door bij één van die rondepartijen te registreren hoe er gespeeld wordt. De gegevens kunnen gebruikt worden om de partij objectiever te kunnen analyseren.  

Wat is de Nationale Petanque Competitie

De Nationale Petanque Competitie (NPC)  is een landelijke competitie, opgezet door Nederlandse Jeu de Boules Bond.

In deze competitie spelen de deelnemende teams een complete competitie met thuis- en uitwedstrijden.

De competitie heeft een piramide vorm met bovenaan de topdivisie met 1 poule. Daaronder volgt de 2e divisie met 2 poules, de 3e divisie met 4 poules, enzovoort. Hoe lager de divisie, hoe meer poules en hoe kleiner de reisafstanden.

De wedstrijden worden gespeeld in de periode september  - begin april. Er zijn richtlijnen voor de speeldata (zaterdagen) maar in overleg met de tegenstander kan een andere datum gekozen worden.

Een verenigingsteam bestaat uit 6 tot 9 spelers. Een vast team is niet nodig. In de volgende ontmoeting mogen andere spelers worden opgesteld maar we streven per team naar een vaste kern die op elkaar is ingespeeld.

Op elke speeldag zijn er 3 speelrondes: Iedere speeldag bestaat uit opeenvolgend een ronde doublette (3 teams van 2 spelers), een ronde triplette (2 teams van 3 spelers) en weer een ronde doublette. De samenstelling van de equipes mag per speelronde wisselen. Er worden zodoende 8 wedstrijden gespeeld.