ISOLEREN

Begin januari is er weer een grote stap gezet op weg naar de verwezenlijking van een hogere temperatuur in onze speelhal tijdens de winter. De ruimtes tussen de houten schotten en de golfplaten buitenwand zijn gevuld met isolatiekorrels. Daartoe was het ook nodig om de vele openingen binnen, maar vooral buiten met purschuim af te dichten. Door de lage temperatuur zwol het schuim niet optimaal, maar de schuimers lieten zich niet uit het veld slaan, al stond bij een enkeling het schuim tot en zelfs op de lippen.

Een van de hoofdisoleerders (met, uit hoofde van zijn werk, ervaring met geboefte)  had een aangewezen vrijwilliger voor diens taak achter de tralies gezet: het kloppen op de wanden zodat de ingebrachte korrels alle ruimte zouden opvullen. Deze sloeg zich er moedig doorheen en het is jammer dat er geen geluid bij is, want Cesar Zuiderwijk en Ringo Starr zouden trots op hem geweest zijn. 

Wellicht zijn er tussen het grint nog grijze isolatiekorrels te vinden die niet opgezogen zijn. De technische commissie verzekert dat deze zo goed als geen invloed op het spel zullen hebben en indien dat wel zo is, pas dan je techniek aan. Zo blijf je flexibel. Toch? Wat het bestuur daar toch niet allemaal voor doet zeg! 

De isolatiewerkers ervaren overigens nu al een hogere gevoelstemperatuur! Jullie toch ook hè? 

Dat fase 2 van de isolatiewerkzaamheden alweer een paar weken aan de gang is, is duidelijk te constateren: het balkon is afgesloten, en de koepel en de kopse wanden zijn vanaf de houten beplating twee vakken hoog van isolatiemateriaal voorzien. Iedereen kan begrijpen dat die platen er niet tegenaan gewaaid zijn, maar door middel van noeste arbeid van een aantal vrijwilligers. Wie dat o.a. waren en hoe dat er uitziet? Zie onder.

(Met dank aan José en Inno ten Have en wederom Erik van de Groep voor de foto's.)