Een kleine veertig verenigingsfunctionarissen waren op vrijdagavond 3 februari bij Petanqueclub Doetinchem samengekomen en ontvangen met koffie en heerlijke zelfgebakken appeltaart, brownies en cake. Helaas waren lang niet alle clubs uit het district vertegenwoordigd. Districtscoördinator Ben Kort  leidde de avond in: na twee partijtjes boulen, waarbij de aanwezigen à la mêlée gekoppeld werden, zou op de tafels een soort quiz te vinden zijn. De bedoeling daarvan was om een aantal petanque gerelateerde vragen te beantwoorden en zaken ter discussie te stellen. 

Inderdaad brak na de twee partijen de discussie in eerste instantie per tafel los en probeerde men ook antwoorden op de vragen te formuleren. Vervolgens leidde Ben de plenaire discussie en kon men ook kennisnemen van de antwoorden die op het projectiescherm te zien waren. Het was een zinnige tijdsbesteding.

Tot slot vond de prijsuitreiking plaats. Rini Kroesen bezette met 2 gewonnen partijen en 21 saldopunten de eerste plaats, gevolgd door clubgenoot Georg Schulte met 2 winst + 18. Derde plaats was voor Ron Peterson van 't Harde. Na doorrekening van de resultaten bleek de fel begeerde cup ook naar de prijzenkast van 't Harde  te gaan verhuizen.